Összegyűjtöttük: A legdivatosabb eljegyzési gyűrűk 2021-ben

Január végéhez érve már kirajzolódott, mely trendek dominálnak az idei, felettébb izgalmasnak ígérkező szezon alatt. Visszatérő klasszikusok, praktikus megoldások, ragyogást kölcsönző fazonok… Alábbi cikkünkben sorra vesszük az idény uralkodó stílusait, melyekkel garantált sikert érhetsz el a közelgő eljegyzés során.

Két és három gyémántos eljegyzési gyűrűk

A 2021-es szezon újításait kétségkívül ötvözheted a két és három köves megoldásban. Legyen szó különböző típusú, méretű, csiszolású drágakövekről, ezekkel az elrendezésekkel bátran kísérletezhetsz. Éppen ezért a szintén népszerű „csináld magad” forradalom kedvelt alapjainak is számítanak a két, illetve három kőből álló gyűrűk.

Emellett azonban az érzelmes, jelentésekben gondolkodó közönséget is megszólítja mindkét elrendezés. A két kő, amennyiben közel helyezkednek el egymáshoz, igazán romantikus mondanivalóval rendelkeznek: a francia „Toi Et Moi”, azaz „Te és Én” jelentést hordozzák magukban, mely két összetartozó lélek egymásra találására, egyesülésére utal.

A három köves megoldással szemezőknek sem kell szomorkodniuk: amolyan személyes trilógiaként ez az elrendezés egy harmonikus kapcsolat alapjait képviseli, nevezetesen a barátságot, a szerelmet, valamint a hűséget. Egy másik értelmezés szerint pedig a három drágakő a kapcsolat múltját, jelenét és jövőjét szimbolizálja. Hát nem romantikus?

Három köves gyűrűink balról jobbra: Florence, Dehlia, Corinne

Különleges foglalatok, vonalvezetések

Tension, azaz feszített foglalatú gyűrű

Nemcsak a drágakő mennyisége, hanem az izgalmasabbnál izgalmasabb foglalatok is reflektorfénybe kerülnek az idei évben. A tension, magyarul leginkább feszítettként emlegetett foglalat mellett egészen biztosan nem megyünk el szó nélkül. A középső, „fő” gyémánt ugyanis ahelyett, hogy külön foglalatban ülne, a gyűrűsín végződései által létrehozott nyomás miatt marad a helyén. Ez a különleges megvalósítás több fényt enged megcsillanni a drágakövön, így növelve annak egyedülálló ragyogását.

A feszített foglalat adja Alice gyűrűnknek azt a jellegzetes letisztultságot, mellyel lenyűgözi a visszafogott eleganciát kedvelőket.

Kettéváló gyűrűsín

Merőben népszerű foglalat 2021-ben az az egyedi megoldás, mely során szintén a gyűrűsín alkotja a drágakő foglalatát: a drágakőhöz közelítve fokozatosan szétválik, ily módon közrefogva, és hangsúlyozva a ragyogó gyémántot.

Persephoné gyűrűnk az érdekes, szalagra hasonlító foglalattal emeli ki a hozzá tartozó 18 pontos gyémántot.

Keringő vonalvezetés

A megszokott, egyszerű gyűrűsín ugyan sosem fog kimenni a divatból, olykor előtérbe kerülnek a fantáziadús irányzatok is. Az idei évtől pontosan ez várható: formabontó görbületek, kacskaringós, szecessziós stílusú vonalak, melyeket apró gyémántok díszítenek. Ezek a darabok egyrészt pompájuknak köszönhetik a 2021-es szezon főszerepét, mellyel kecses megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Másrészt pedig annak, hogy ezekkel lényegesen egyszerűbb megoldani a mostanság elengedhetetlen kézfertőtlenítést.

Egyszerre praktikus és elbűvölő: Selena (bal) és Iris gyűrűink felnőttek ehhez a feladathoz.

 

Oldalköves gyűrűk (halo eljegyzési gyűrűk)

A következő gyűrűstílus az, amellyel sosem fogsz mellé lőni. Az oldalköves, másnéven halo (a magyar megfelelője glória vagy fényudvar lenne, de nem használatos) darabok esetében nem árul zsákbamacskát az elnevezés: a középen lévő gyémántot – mintha csak glóriát alkotnának – körülölelik a kisebb oldalkövek, mellyel kivételes ragyogást hoznak létre.

Perissa, illetve a fehér és sárga arany változatban is elérhető Gemma gyűrűink többek közt szikrázó gyémántjaiknak köszönhetik népszerűségüket.

Drágaköves gyűrűk

2021-ben kifejezetten érdemes elgondolkodni a smaragd, valamint a zafír drágakövekkel díszített eljegyzési gyűrűkön is. Előbbit ráadásul a szezon köveként emlegetik, nem alaptalanul: amellett, hogy lenyűgöző látvány, vibráló zöld színével valami új kezdetét, a megújulást juttatja eszünkbe. Meg kell jegyeznünk azonban, hogy a smaragd puhább a gyémántnál, így érdemes időről-időre tisztítani, és általánosságban figyelni rá.

Vibráló, merész színek: Juneau gyűrűnk a szezon kövét tudhatja magáénak, míg Zaire és Siena darabjaink mélykék zafírral díszítettek.

Vintage stílusú gyűrűk

Egy visszatérő trenddel zárjuk a listát. A vintage stílusú daraboktól pontosan azt kell várni, amit sejtetnek: igényes és aprólékos kidolgozottság, melyet a 20. század elején még rengeteg időbe telt elkészíteni, ez pedig egyaránt emelte a gyűrűk eszmei, illetve tényleges értékét is.

A milgrain és filigree megoldások mellett igazi vintage stílust képvisel a pavé foglalat is, melynél több apró drágakövet helyeznek szorosan egymás mellé (ezért hívják rögzített foglalatnak is), így a gyűrűt sínét alkotó nemesfém szinte nem is látszik, ezzel egybefüggő ragyogást adva az ékszernek.

Wysteria és Miranda gyűrűink a modern eleganciát és az antik esztétikát kiválóan ötvözik.