Milyen drágakő illik párodhoz a személyisége alapján?

Talán meglepő lehet, de az ékszerben ülő gyémánt csiszolása, alakja árulkodik viselőjéről is. Ezáltal a gyűrű kiválasztása során elengedhetetlen szem előtt tartanod kedvesed egyéniségét: Milyen Ő? Magával ragadóan bájos, esetleg lehengerlően buja? A megszokottság híve, vagy épp a spontaneitás jellemzi? Bármilyen legyen is, következő cikksorozatunkban biztosan megtalálod azt a formát, amelyről eszedbe jut szíved választottja.

Kerek csiszolási forma:

Kétségkívül a legnépszerűbb gyémántforma, nem véletlenül: a kerek ékkő csiszolásának köszönhetően tüzével, csillogásával szüntelen elkápráztatja a kíváncsi szemeket. Tündököl, de nem hivalkodik; hagyja, hogy a fény játékosan táncoljon fazettáin, így felkeltve a bámészkodók figyelmét.

Akárcsak a kör, ez a forma az örökké tartó szerelmet szimbolizálja. A kerek gyémánt elégedett viselője lesz az a nő, aki szereti a letisztultságot, eleganciát; aki a legnagyobb természetességgel bűvöli el környezetét; aki hagyománytisztelő, a klasszikusság híve.

Princess csiszolási forma:

A princess, magyarul hercegnő alakú kő az előbbi kerek csiszoláshoz hasonló szikrázású, ám szögletes formájával a modernitást is képviseli. A princess stílus egy csipetnyi kaland a komfortzónádon belül.

Ez a csiszolási forma olyan nőkhöz illik, akiket nem lehet beskatulyázni; akik elegánsan szelídíthetetlenek; simulékonyak, miközben határokat feszegetnek; megteremtik a biztonságot, míg az ismeretlent kutatják. A princess alakú gyémánt páratlanul ötvözi a múltat és a jelent: tökéletes választás olyan nő számára, akivel a jövőt képzeled el.

Cushion csiszolási forma:

A cushion kifejezés beszélő név, hiszen ez a forma – a jelentésével megegyezően – leginkább egy párnára emlékeztet bennünket. Lekerekített csúcsaival ötvözi az imént említett kerek és princess stílusokat. A cushion alakú gyémánt a 20. század slágerének számított, azonban kiállva az idő próbáját a mai napig közkedvelt darab.

Ez a stílus tökéletes azok számára, akik kedvelik a retrot, ám míg erős kötelék fűzi őket a múlthoz, nem félnek előre nézni a jövőbe; akik méltán híresek fenséges, nyugalmat árasztó jellemükről; akik a harmónia megtestesítői.

Emerald csiszolási forma:

Az emerald gyémántforma különlegessége szögletes csiszolásában rejlik. Pezsdítő látvány a lekerekített stílusok tengerében, ez a csiszolási forma ebben remekel: természetéből adódóan nyűgözi le a nézelődő szempárokat.

Az emerald csiszolású ékszergyémánt gazdája az a nő, aki ambiciózus, valamint a céljait rendszerint eléri; aki lebilincselően határozott és magabiztos; aki számára a hűség és őszinteség az első; aki az otthont jelenti számodra.

Ovális csiszolási forma:

Az ovális gyémántforma hosszúkás alakjából adódóan megnyújtja az ujjat, így előnyösen mutat a legtöbb kézen. A kerek briliáns csiszoláshoz hasonlóan bájos természetességgel ragyog, mégis letisztultság, praktikusság jellemzi az ovális stílusú ékkövet, továbbá ezt a megjelenést is kölcsönzi viselőjének.

Ez a csiszolási forma kreatív elmére utal, így olyan nőkhöz illik, akikben alkotó szellem rejtőzik; akik nagyra becsülik a biztonságot, ugyanakkor bátran fejest ugranak az ismeretlenbe; akik lényükkel beragyogják a szobát; akikre gondolva mosolyra kúszik a szád.