Milyen drágakő illik párodhoz a személyisége alapján? – folytatás

Ahogy azt már az előző cikkünkből megtudhattad, a tökéletes gyűrűstílus megtalálása elengedhetetlen összetevője egy felejthetetlen eljegyzésnek. Ha esetleg már épp pánikolni kezdtél volna, amiért nem találtad meg a párodra leginkább emlékeztető gyémántformát, aggodalomra semmi ok: akárcsak egy jó sorozathoz, korábbi bejegyzésünkhöz is dukált a folytatás, amelyet lentebb rögtön olvashatsz is.

Marquise csiszolási forma: 

A marquise, azaz márkinő stílus státuszát maga XV. Lajos francia király alapozta meg, amikor szerelmét, Jean Antoinette úrnőt ilyen alakú gyémánttal lepte meg. A szerelmes uralkodót imádott márkinője ajkaira emlékeztette a forma.

A marquise kialakítás azonban nemcsak régen jelképezett társadalmi elitet, hanem manapság is: gondoljunk csak Victoria Beckhamre, vagy Katherine Zeta Jonesra, akiket ilyen stílusú gyémántgyűrűvel leptek meg. Nem csoda, hiszen hosszúkás alakjával rendkívül kecses ujjakat kölcsönöz viselőjének.

Mindezek után talán már magad is sejted, egy marquise csiszolású drágakő igazi dámáknak való, akiknek minden porcikájában ott lakozik a szenvedély, az érzékiség; akik elbűvölő természetességgel ötvözik a lebilincselő úrinőt és a buja ágyast.

Körte alakú csiszolási forma:

Az imént említett márkinő és a klasszikus kerek forma szerelemgyereke a körte csiszolás. Lekerekített aljával, illetve csúcsosságával csepp alakra emlékeztet, szikrázó fényével pedig olyan, akárcsak egy hűvös reggelen a fa leveleiről letáncoló kecses harmatcsepp.

A körte formájú drágakő olyan nők ujján a legékesebb, akik sosem felejtik el gyökereiket, míg a világ meghódítására törekednek; akik kiegyensúlyozottak, ugyanakkor mindig meg tudnak lepni; akik emelt fővel élik mindennapjaikat; akiknek bűbája lebilincselő függetlenségük mellett a tiszta szeretetben, odaadásban rejlik.

Szív alakú csiszolási forma:

Mi sem jelképezné jobban az áldott szerelmet és szeretet, mint egy szív alakú drágakővel díszített gyűrű? Ez a stílus felér a legmerészebb vallomással: köntörfalazás nélkül, a világba kiáltva fejezi ki rajongásod párod iránt.

A szív csiszolású ékkő tökéletes a végtelen romantikusok számára, akik bolondulva, teljes szívükből szeretnek, és ezt nem is rejtik véka alá; akik rózsaszínben látják a világot; akik tündérmesében élik életüket, melynek ők maguk a főszereplői.

Radiant csiszolási forma:

A radiant, magyarul radiáns elnevezés a páratlan ragyogásra, izzásra utal, amelyet ez a fajta csiszolás kölcsönöz a drágakőnek. A hercegnő és az emerald stílus rokona, lekerekített csúcsaival azonban mégis egyedülálló marad.

A radiant stílus gazdája az a nő, aki igazi díva módjára maga is kitűnik a tömegből; aki diktálja, mintsem követi a divatot; aki a nagyváros királynőjeként a legnagyobb természetességgel vonzza magára valamennyiünk figyelmét.